27 juli 2006

Insändarsvar publicerat

Den 19 juli publicerade Norran nedanstående svar på Folke Anderssons insändare (skiljer sig lite från versionen nedan):

Folke Andersson (NV 8/7) svarar på min insändare (6/7) med att påstå att SVT är opartiskt och att Michael Moore talar sanning.
Exemplen att Moore ljuger och förvanskar är många. I filmen ”Bowling for Columbine” säger han att en fabrik som tillverkar satellitdelar producerar kärnvapen. I ”Fahrenheit 9/11” hävdar han felaktigt att Usama bin Ladins släktingar fick flyga ut ur USA när flygförbud rådde efter 11 september 2001.
SVT säger sig vara opartiskt, men verkligheten är en annan i många fall. Det gäller exempelvis USA-rapporteringen och urvalet av dokumentärer. Och i en viktig politisk fråga har ju SVT bevisligen tagit ställning – nämligen för sin egen existens.
På en fri tv-marknad är det tittarna som styr. Tycker man inte om en viss tv-kanal är det bara att byta, eller stänga av. Problemet är när vi inte ens får valet, därför att staten har förbjudit vissa kanaler att sända. Och räkningarna från Radiotjänst i Kiruna dimper ju ner i brevlådan hur som helst.

2 kommentarer:

 1. Hej Johan!
  Att SVT ska vara opartisk är det ingen tvekan om. Att vissa inte vill ta till sig det beror nog på den politiska åsikt man driver.
  Opartiskheten visas t.ex. genom att man påstår bl.a. från Socialdemokratiskt håll att ett drev mot S finns just nu.. Bl.a. från SVT.
  SVT har fått klara direktiv hur att fungera.. och var i deras direktiv finns något du ogillar?

  Du påstår att jag anser att Moore inte ljuger. Det jag sade var följande:
  "Du påstår att Michael Moore ljuger. Då kan jag påstå att alla människor ljuger. Du och även jag!"

  Moore vinklar saker utifrån hur han tycker att ett samhälle bör vara.. Du gör det också, även jag!

  Jag läser, då jag vill kommentera... följande:
  "Comment moderation has been enabled. All comments must be approved by the blog author."

  Tycker att du ska plocka bort det meddelandet.. Jag har som vana att inte besöka sådan bloggar. NV har samma sak och dit går jag inte heller.
  Att censurera inlägg/kommentarer innan dom läggs ut offentligt liknar Sovjetiska tag.

  Folke Andersson

  SvaraRadera
 2. Writing assignments for money is our specialty, and our pro-writers deliver impressive top-of-the-class papers https://topswriting.com/review/papernow within the stipulated timeframe. Our experts will improve your grades to the next level and set your career path in the right direction.

  SvaraRadera