13 juli 2006

Michael Moore är en korkad, vit lögnare

Som jag utlovat i en insändare (se nedan) kommer jag här att skriva lite om Michael Moore och hans lögner.
De 59 felen i hans film "Fahrenheit 9/11" är omtalade. Några exempel:
  • Moore påstår att Usama bin Ladins familj fick flyga ut ur USA utan att bli förhörda, när flygförbud rådde. Det är inte sant. De lämnade landet en vecka efter att flygförbudet hävts och efter att ha blivit förhörda av FBI.
  • I filmen påstås att George W Bush var på semester 42 % av tiden innan 11 september. Men i de 42 procenten har man även räknat in helger och de gånger han vistades i Camp David, exempelvis för att träffa Tony Blair.
  • Dåvarande justitieministern John Ashcroft blev inte slagen av en död man i ett val. Det var änkan som vann över honom.

Från Dave Kopel (kortversion i pdf-format)

Så här skrev Johan Norberg i en artikel i Svenska Dagbladet 18 maj 2004:

I debuten Roger & Me manipulerade han kronologin så att det skulle se ut som om händelser som ägt rum många år tidigare var en reaktion på General Motors massuppsägningar 1986. Den Oscarsbelönade Bowling for Columbine vimlade av förvanskningar och avgörande scener fejkades. Moore gjorde gällande att USA hade stött talibanerna med mångmiljonbelopp, när det egentligen var bidrag till afghanska NGO:s, och han sade sig avslöja en fabrik som producerar kärnvapen, trots att den endast tillverkade raketer för satellituppskjutning.


Norberg har skrivit en till artikel om Michael Moore. David T. Hardy har också skrivit om Bowling for Columbine.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar