15 november 2006

Mattias Thorsson föreslagen som MUF-ordförande

Mattias Thorsson har av en nästan enig valberedning föreslagits som ny MUF-ordförande. Endast Erik Elmsäter från Norrbotten reserverade sig mot beslutet. Han ville i stället se den mer nyliberale Niklas Wykman som valberedningens ordförandeförslag.
Thorsson säger i ett pressmeddelande att han vill att alliansen ska arbeta för mer frihet, men samtidigt var det bra att de inte gick till val på ett "systemskifte". Tiden får utvisa hur kritisk den nye ordförande vågar vara mot regeringen.
Glädjande är också att MUF Västerbottens ordförande Nicklas Sandström föreslås få en plats i förbundsstyrelsen.

3 kommentarer:

 1. Läste Norrans Insändarsida över en besviken TV4-tittare.. som hyllade SVT.
  Då tänkte jag plötsligt på dig.. som är emot SVT.
  På den tiden du och jag debatterade SVT så tänkte vi aldrig på Licensskolkare. Hoppas du var/är mot dom som inte följer regler i samhället!

  SvaraRadera
 2. Mer ang. det du som moderat motarbetar.
  Kolla krönikan i NV av Olle Lundkvist.
  http://www.norran.se/olleblogg/?p=1542#comments

  SvaraRadera
 3. Licenstvånget är omoraliskt så självklart är det rätt att skolka. Jag tycker inte att det är fel att titta på SVT i alla fall; man kan se det som en kompensation för att staten reglerar vilka tv-kanaler man får titta på. TV3 får ju till exempel inte sända i det analoga marknätet.
  Jag läser din kommentar till Olle Lundqvists blogg och inser att även du är emot public service. Du tycker att man ska få välja om man vill betala licens eller inte (som jag förstår det) och om man vill se på kanalerna. Public service innebär ett tvång för alla att betala. Det system du beskrev är inte public service.

  SvaraRadera