31 juli 2007

Den statliga vänsterpropagandan fortsätter

I kväll visades ytterligare ett avsnitt av UR:s propagandaprogram Globalisering. Vad har vi gjort för negrerna i dag då? frågar UR och letar fram en svensk kvinna som har startat en "etisk" textilfabrik på Sri Lanka. Påannonsören, programmet och hemsidan använder alla positiva begrepp som "etisk", "rättvis" och "skälig" eller "okej" lön, alltid helt utan någon kritisk granskning, trots att det är mycket omtvistat vad som är etiskt, skäligt eller rättvist.

Som vanligt brassar man också på med att arbetarna jobbar i "slavliknande" förhållanden, "tvingas" jobba långa dagar och får dålig lön. Aldrig görs någon jämförelse med arbetstider och inkomster i det av tv ofta glorifierade byliv som de kom ifrån. Varför valde de att flytta till fabriken om förhållandena nu är så dåliga?

3 kommentarer:

 1. klockrent!

  mvh // lars

  SvaraRadera
 2. Kanske finns det en vänster trend i tv just nu med tanke på klimat"vinklingen som aldrig tycks ta slut. Globaliseringsavsnitten kanske bara är en fortsättning på den trenden. Skall inte UR hålla på med utbildning? Kanske är det, även i tv, som Riojas kom fram till för ett tag sedan då han undersökte skolböcker som används i skolor just nu(!)- vänsterproaganda hämtat från vänsterbroshyrer. Sannerligen tragiskt.

  Sälj de statliga tv kanalerna bums!

  SvaraRadera
 3. Mm, Timbro gör ett bra jobb i att avslöja vänstervinklingen i olika statliga organisationer. Exempelvis var ju valbevakningen av USA-valet 2004 extremt vänstervriden.

  SvaraRadera