28 juli 2007

Flygplatsgalenskaperna fortsätter

Säkerhetskrånglet på de amerikanska flygplatserna blir nu ännu värre. Bland annat ska allt fraktgods röntgas, vilket förutom en onödig reglering av flygbolagens verksamhet innebär en kränkning av den personliga integriteten.

Något ont för dock ofta något gott med sig; i detta fall att fackliga rättigheter för vissa federala flyganställda inskränks. Vad som kan hända när facken växer sig för starka har den amerikanska regeringen upplevt allt för väl.

Statens reglering av flygsäkerhet bör upphöra. Resenärerna bör själva ges möjlighet att välja mellan bolag med olika grad av säkerhetskontroll. Själv skulle jag inte ha några problem att stiga på ett plan där det inte kontrolleras om någon går ombord med en pistol – ungefär samma säkerhet som på en buss, med andra ord. Risken att dö i en terroristattack på ett flygplan är ju som bekant mycket mindre än risken att exempelvis dö av blixten.

The security arrangements of the airport is a laughing matter.

1 kommentar:

  1. Det kom ju en rapport för några dagar sedan som visade att en rad nya säkerhetsregleringar som introducerades på Heathrow inte hade gett någon förbättrad säkerhet, men däremot givetvis lett till mycket mera krångel för passagerare och flygbolag.

    Dock skulle jag inte vilja flyga med ett bolag som tillåter beväpnade passagerare ombord, med tanke på vilken skada ett pistolskott kan göra på flygplanet...

    SvaraRadera