14 juli 2007

Märkligt USA-svar i NSD

I det fjärde inlägget i Lars Nilssons och min USA-debatt i Norrländska socialdemokraten svarar Nilsson på min artikel från i torsdags sålunda:
Om det står i Jacob Lundbergs historiebok att det var USA som besegrade Hitler-Tyskland så är det bara att beklaga den undermåliga studielitteraturen.

De folk och stater som vågar gå emot den mäktiga men sårbara USA-imperialismen tvingas till skyttegravsliknande åtgärder. De måste försvara sig och de behöver allt vårt stöd där de kämpar i frontlinjen.

Under tiden kan ju Jacob Lundberg, Muf, och hans vänner fortsätta att hylla sina idoler i Vita huset och det system som vill bevara maktens status quo till vilket pris som helst.
I första stycket låtsas Nilsson inte förstå varför jag säger att det är absurt att jämföra USA-stöd med Nazitysklandsstöd som han gjorde, nämligen därför att det var USA som tog striden för demokrati mot Tyskland.

Vilka stater som går emot USA vill Nilsson att vi ska stödja? Nordkorea, Kuba eller Iran? Eller det allt mer auktoritära Venezuela? Alla välfungerande demokratier i världen har valt att i stort sett ansluta sig till USA:s läger, och av en god anledning eftersom USA är den främsta garanten för demokratins bevarande och spridning.

1 kommentar:

  1. Där har Du fel USA tog inte strid för demokrati. Samtidigt som man krigade mot nazityskland stödde man och samarbetade med Stalinregimen, den regim som utan tvivel haft ihjäl flest människor.

    SvaraRadera