23 juli 2007

Ron Paul for president? Nja

Många nyliberaler har hyllat republikanen Ron Paul som aspirerar på presidentkandidatposten. Ofta glöms det dock bort eller utelämnas att Paul är stark motståndare till invandring, abort och frihandelsöverenskommelser (även om han påstår sig vara frihandelsvän). Ron Paul visar också förakt för samma konstitutionella demokrati som han påstår sig försvara när han jämför USA:s invasion av Irak med en hypotetisk kinesisk ockupation av USA. Andra delar av hans politik är mycket bra, som att minska federala utgifter och upphäva patriotlagen. Det finns dock kandidater med vettigare åsikter, exempelvis Bob Jackson.

2 kommentarer:

  1. Ron Paul skulle ju onekligen vara bra mycket bättre än det altruistiska eländet till president som är nu...det är just det som är felet med Irakkriget, att det är altruistiskt. Jämförelsen som han gjorde kan ju vara aningen haltande. En annan viktig detalj när det gäller Paul är att han är för återinförande av 100% guldmyntfot

    SvaraRadera
  2. Han är motståndare mot illegal invandring, ganska stor skillnad mot att vara mot legal invandring.

    Sedan anser han ju att de "frihandelsavtal" som finns är "managed trade" som flyttar makten till över-nationallea organisationer och ger fördelar till stora företag. Det är ju ganska stor skillnad mot att vara för frihandel genom att staten håller sig borta från att reglera detta och att tycka att över-nationella organ skall detaljstyra handel mellan nationer.

    När det gäller abortfrågan så handlar det ju helt enkelt om när man anser att livet börjar. Personligen är han mot abort, vilket inte är så konstigt om man hört honom tala om när han såg ett foster som andades läggas i en papperskorg efter en abort, men anser att detta är en fråga för delstaterna och att man inte kan lösa dessa frågor på en federal nivå.

    SvaraRadera