09 juli 2007

Sverige är litet

Avundsjukt följer jag bloggarna från Almedalen, där man kan läsa att förre CUF-basen Fredrick Federley har tappat bort sin väska, att s-tidningen Aktuellt i politikens Eric Sundström är glad, att Marita Ulvskog (s) håller i ett paket, att Företagarna har blött ned Timbro och TV 4 och att Aftonbladets Åsa Peterson har huvudvärk.

Man kan också konstatera att Sverige är ett litet land. Nio miljoner människor är ett litet underlag för en politisk elit. Samma människor roterar i stor utsträckning mellan intresseorganisationerna, partierna, media och pr-byråerna. Eller vad sägs om följande citat från Resumé:

"Susanna Popova [författare och journalist] berättade (efter att jag frågat) att hennes man Johan Hakelius [kolumnist på Aftonbladet] inte kommer förrän imorgon. Passar mig fint. Eftersom Susanna och min fru är väldigt lika varandra så känns det trevligt att Susanna och jag får kvällen för oss själva.

I Almedalsbibliotekets trappa sprang jag på pr-byråns Lotsens vd (och biståndsminister Gunilla Carlssons ex-man) Magnus. Vi är bägge två från Motala så därför känns det alltid bra att träffas. Nytt för i år är att Magnus rakat av sig sitt skägg. Däremot har han som vanligt med sig duktiga kollegan Frida Nilsson (som är dotter till moderaternas riksdagsledamot Anne Marie Brodén)."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar