25 augusti 2007

Bomba Sudan!

EU-kommissionens sändebud i Sudan, svensken Kent Degerfelt, var lite för besvärlig med regimen när han kritiserade gripandet av en oppositionspolitiker. För att Degerfeldt inte ska stämplas som persona non grata (icke önskvärd) i Sudan har nu EU bett om ursäkt för att han blandade sig i Sudans "inre angelägenheter".

Vi ska inte dalta med mördar- och förtryckarregimer som den sudanesiska! Det är dags att flyga ut diplomaterna och flyga in bombplanen.

3 kommentarer:

 1. Varför straffa Sudan och dess befolkning när det är Sudans styre som är bombade? Dessutom bör diplomaterna aldrig "flygas ut" eftersom diplomatins budskap inte framställs över en natt. De diplomatiska samtalen ska aldrig underskattas. Exakt vilka rpoblem skulle lösas om man bombade Sudan?

  SvaraRadera
 2. Regeringen i Sudan har inget intresse av att få en lösning på konflikten. Dessutom kan man aldrig acceptera en regim som inte är folkvald, och alla diplomater i världen kommer inte att få Sudans regering att självmant utlysa val.

  SvaraRadera
 3. Och därför skall man rulla ut bombplanen? Vad väntar du dig att man skall vinna? Att regimen som inte vill ha en lösning skall börja bry som om civila dör? Detta skiter de redan i? Vad är poängen med att bomba Sudan?

  Jag kan köpa om du vill döda dem, det finns massor med folk som säkerligen vill men skicka då in trupper för att fängsla regimen.

  Bombplan, jag säger då det...

  SvaraRadera