08 augusti 2007

Jobb åt studenter, inte bidrag

Den av vänsterextremister kapade studentkåren i Stockholm har skrivit det vanliga gnället på DN debatt i dag. Dagens studenter är tydligen för fina för att arbeta eller – tänka sig – ta hjälp av föräldrarna.

Studentkåren pratar om att snabbt få ut studenter på arbetsmarknaden. Problemet är snarare att vi utbildar studenter rakt ut i arbetslöshet eller underkvalificerade arbeten. Konstvetare och praktiska filosofer får gå på högskola i flera år utan att tvingas ägna en tanke åt arbetsmarknaden. Vad studenterna behöver är inte mer bidrag utan jobb och styrning mot de områden där jobb finns.

4 kommentarer:

 1. Varför förklarar du inte varför du tycker att studenter ska leva under fattiggränsen? Varför ska inte CSN-lånet (som ju är ett lån!) vara knutet till konsumentprisindex?

  Jag kan nämligen för allt i världen inte förstå varför du är emot det.

  SvaraRadera
 2. Kom igen Jacob, inte är du på riktigt? erkänn att du är en vänsterperson som försöker karikera högern, ingen har så vansinniga idéer som du på riktigt.

  SvaraRadera
 3. Anonym 1: CSN-lånet garanteras ju av staten, så på ett sätt är det ett bidrag. Lånet gör att vem som helst som kommer in på högskola får göra det utan att någon annan (t.ex. en bank eller en släkting) har utvärderat om utbildningen i fråga är en investering som kommer att löna sig. Av den anledningen är det bättre ju lägre studiestödet är.

  Anonym 2: Visst kan man vilja önska bort sina motståndare i bland, men vi får nog helt enkelt stå ut med varandra.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är märkligt att du i ditt inlägg hänvisar studenterna till sina föräldrar då det är individens egen tillvaro vi talar om- inte gruppboende. En person skall kunna studera och förkåvra sig. Frågan är hur detta då ska gå till- Genom att underlätta för lån (ta bort csn:s egentliga monopol) och skapa fler tillfälliga knegarjobb. Ja, det skriver iallafall jag under på.

  SvaraRadera