13 augusti 2007

Konsten ska uppröra

Konstnären Lars Vilks blir återigen nekad att ställa ut för att hans teckningar av profeten Muhammed som rondellhund är för kontroversiella.

Är inte konstens uppgift att uppröra och föra in nya perspektiv? Vilken konst har vi kvar om man inte får visa sådant som kan uppröra någon inskränkt dumskalle någonstans i världen?

5 kommentarer:

 1. Jomenvisst är det märkligt! Så mycket var vår kära yttrandefrihet värd...uppenbarligen inte mer än rädslan för att kallas islamofob.
  Men men, kulturkretsar är väll fortfarande vänsterkretsar... dax att göra något åt bromsklossarna!

  Granskar just nu din blogg eftersom jag finner den ganska intressant, (kanske känner jag igen mig.) Jag återkommer!

  KUTGW!
  G/M

  SvaraRadera
 2. Men kan inte du publicera teckningarna och stå upp för yttrandefriheten? Eller är du rädd?

  SvaraRadera
 3. Om ja ägde ett galleri skulle jag med nöje göra det och mina muslimska vänner skulle med glädje hjälpa mig. Just nu verkar det som att de egentliga motståndarna till en sådan publicering är vanliga svensson(förlåt generaliseringen, den är klumpig) och svenska fundementalister(få)

  Det svenska debattklimatet har gjort att vi vet vad vi tycker om islamistisk fundamentalism men vanliga muslimer tycks vi ha svårt att förhålla oss till. Dax för diskussion mina damer och herrar. Det är skillnad på att vara muslim och muslim men den skillnaden är oväsentlig i frågan rörande yttrandefrihet. Den är nämligen ovärdelig och värd att kämpa för.

  Nä, nu ska jag ut och träffa mina muslimska vänner.

  Tid slut.

  G/Marta

  SvaraRadera
 4. e konst att kränka islam och muslimer. Det är en religiös grej varför fattar ni inte för. jag e muslim o blev skit lack.. Alla vet att profeten Mohammed inte får avbildas varför då göra de.. RESPEKTLÖÖÖST.. väx upp din ko

  SvaraRadera
 5. jag tror knappast någon skulle bli lika arg om man hade av bildat jesus på detta vis, men nu bara för att det är mohammed muslimernas profet måste det vara ett jävla upptåg. Som jag själv ser det är det så att man är det man tror på, det jag menar är att om du konverterar till en religon så betyder det att förr eller senare kommer du att acceptera dess kulture vare sig fredligt eller våldsam blir du en utav de som följer det.

  SvaraRadera