16 augusti 2007

MUF-styrelsemajoritet emot euron

I dag (den 15) släpptes handlingarna, med förbundsstyrelsens förslag till beslut, till Moderata ungdomsförbundets arbetsstämma i Sundsvall om två veckor. Förbundsstyrelsens två propositioner handlar om avlyssning och miljön. Intressantast är dock de många motionerna.

Min egen motion om åsiktsfriheten är allra först bland de politiska motionerna. Glädjande men inte så förvånande föreslår förbundsstyrelsen bifall till att det ska vara lagligt att hetsa mot folkgrupp, förneka förintelsen eller bilda en nazistisk organisation.

Många motioner är riktigt intressanta och lär ge upphov till hårda diskussioner på stämman. Förbundsstyrelsens majoritet anser att det är Sveriges moraliska skyldighet att kämpa för demokrati runt om i världen. En stor minoritet motsätter sig dock detta och menar, analogt med mitt resonemang tidigare, att en stat endast svarar för sina egna invånares säkerhet.

Förvånande är att en knapp majoritet går på MUF Stockholms linje och säger nej till euron. Detta är nog mest uppseendeväckande med tanke på att många MUF:are deltog i den näringslivsbetalda eurokampanjen 2003.

Vissa ställningstaganden är kontroversiella och majoriteten är modig som föreslår bifall till den israeliska barriären, legaliserad hembränning, privatiserad a-kassa och organhandel. Mer förutsägbart är ja till homoäktenskap, 18-årsgräns på Systembolaget, avskaffad jordbrukspolitik och proffsboxning.

1 kommentar:

  1. Skicka gärna en sammanfattning av din motion eller motionen i sin helhet(om möjligt) till martaedebol@hotmail.com

    Tack.
    G/Marta

    SvaraRadera