13 augusti 2007

Stoppa miljöextremisternas sabotage!

Tusentals bråkstakar har ockuperat ett område utanför Londonflygplatsen Heathrow och hotar att störa flygtrafiken. Trots att protestanterna befinner sig på privat mark väljer polisen att inte ingripa för att avhysa dem.

Det är statens uppgift att skydda fastighetsägare från intrång och se till att lagliga verksamheter får fortsätta sin verksamhet. Kan inte polisen hantera situationen ska militären kallas in.

Anledningen till spektaklet är naturligtvis klimatet. Heathrow ska bygga ut med en tredje landningsbana så att fler forskare kan resa och träffa sina kollegor, fler barnfamiljer åka på välbehövlig semester och fler affärsmän besöka utvecklingsländer och bidra till framåtskridandet.

Detta är miljöextremisterna emot eftersom ökad trafik vid Heathrow möjligen kan bidra till att växthuseffekten blir någon miljondel starkare vilket skulle kunna påverka en liten del av en beräknad höjning av havsnivån med 11–77 centimeter. På grund av detta ska miljontals människor förnekas möjligheten att se nya platser, träffa nya människor och få nya erfarenheter. Se gärna Niklas Wykmans videoblogg i ämnet.

1 kommentar: