01 september 2007

Motion om åsiktsfriheten uppmärksammad

Nyheten att min motion om åsiktsfrihet har antagits av MUF:s arbetsstämma har hittills uppmärksammats av Västerbottenskuriren och SVT:s Västerbottensnytt. Västerbottenskuriren vinklar felaktigt det som att MUF "accepterar" rasistiska organisationer. Precis som rättsläget är nu vill vi att de ska vara tillåtna, och vi vill inte att ett förbud ska införas efter EU-modell. Västerbottensnytt har också blandat ihop mig och Nicklas Sandström, ordförande för MUF Västerbotten.

Uppdatering: Även Norra Västerbotten har nu skrivit om motionen.

2 kommentarer:

  1. Du menar alltså på fullt allvar att galningar som förnekar förintelsen ska få utnyttja yttrandefriheten för sina vidriga ändamål? I följande länder är det idag förbjudet att förneka förintelsen: Austria, Belgium, Czech Republic, France, Germany, Israel, Lichtenstein, Lithuania, Luxembourg, Poland, Portugal, Romania, Spain and Switzerland! Notera ochså att regeringarna i både Holland och Italien funderar på att införa samma lag. Vad du, ditt MUF och den M-styrda regeringen gör, är att ni inte bara hånar och kränker offren för förintelsen, ni idiotförklarar samtidigt ochså dessa nämnda länders regeringar för deras införande av denna självklara lag.

    Självklart ska man kastas med huvudet före bakom galler om man offentligt förnekar världshistoriens mest avskyvärda folkmord. Alternativet till fängelse bör vara mycket höga böter. Att vår regering inte har infört denna lag än tycker jag är skandalöst! Hur förklarar du att putteländer som Lichtenstein har infört denna lag, men inte Sverige? Ni som anser att denna lag ej bör införas i Sverige, det är ni som banar väg för det mest avskyvärda politiska partiet någonsin i Sverige, Nationalsocialistisk Front. Ni tycker alltså att det är helt okej att detta NSF står helt öppet på Sverige förut så vackra gator och torg, och sprider nazistpropaganda? Propaganda som många vilsna ungdomar kan luras av och sedan få sina liv förstörda om dom går med i dessa rörelser? Titta på Tyskland, deras regering visar en enorm handlingskraft, man dömer dessa galningar till fem års fängelse! Tänk om vår regering hade haft samma stake, då hade alla dessa galningar varit bortrensade från våra gator och torg för länge sen. Och tänk på alla dessa vidriga och oprovocerade mord som svenska nazister har begått genom åren. Homosexuella, judar och politiska motståndare har alla fallit offer för denna ondska som Sveriges regering alltid har accepterat. Vad anser du om det? Tog du upp dessa frågeställningar i din motion? Jag tycker du borde skämmas som anser att yttrandefriheten ska kunna åtnjutas av nazister!

    SvaraRadera
  2. Vad anonym ovan inte fattar är att problemet ligger i att sätta gränser. Låt oss säga att det blir olagligt att förneka förintelsen. Vad händer sedan? Då kan man flytta fram gränserna genom att förbjuda förnekelse av kommunismens brott. Efter det kan man förbjuda förnekelse av att vad som helst, godtyckligt enligt rådande trender och regeringar. Man bygger in kontrollmedel direkt i apparaten, och dessa kontrollmedel kan sedan vändas mot medborgarna. Den grundläggande nyttan med yttrandefriheten är att kunna påpeka fel och alternativ, även om dessa är obekväma. Tänk att inte ha rätten att kritisera rådande regering? För att vi inte ska komma till en sådan framtid måste vi direkt stoppa alla tendenser att begränsa yttrandefriheten, även om det innebär att vi får acceptera yttrandet av åsikter vi hatar.

    SvaraRadera