28 oktober 2007

Borg och Reinfeldt får ideologiska böcker

I dag skickar MUF Skellefteå böcker till Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. I pressmeddelandet säger MUF Skellefteås ordförande Johan Söderberg:

– Med partistämman har partiet lämnat många viktiga positioner gällande exempelvis en avreglerad arbetsmarknad och lägre skatter. Det är vi mycket kritiska till. Vi vill med böckerna påminna Reinfeldt och Borg om var moderaterna har sin ideologiska grund – i liberalismen.

De böcker vi skickar är Och världen skälvde av Ayn Rand till Fredrik Reinfeldt och Om folkens välstånd av Adam Smith till Anders Borg. I pressmeddelandet säger jag:

– Ayn Rand var en av frihetens främsta försvarare i USA på 1900-talet. Boken handlar om hur ett samhälle faller samman när det drabbas av socialismen. Med Och världen skälvde på nattduksbordet kanske Reinfeldt inser att det behövs mer ideologi och mindre pragmatism i svensk politik.

2 kommentarer:

 1. Bra idé, men jag är rädd att det är pärlor för svin.

  SvaraRadera
 2. He, he. Han har vad jag vet fått minst fyra exemplar så här långt. Ett med följande brev:

  Fredrik Reinfeldt, partiledare (m)

  Hej Fredrik!

  I den här boken blir en oansenlig figur som heter Mr Thompson statschef (s 559-560) genom sin beredskap att kompromissa om allt (s 1115-1121). Vi hoppas att den borgerliga alliansen väljer en annan väg till makten (s 1064-1066, 1105-1110).

  http://www.timbro.se/rand/ovs/brev.html

  SvaraRadera