25 oktober 2007

Inga bidrag till invandrare är lösningen

MUF-ordföranden Niklas Wykman skriver i dag lite svårtolkat på Politikerbloggen. Vissa formuleringar hickar man till inför: "Den fria marknaden förmår inte att självt lösa integrationsproblemen. [...] Här behövs det mer politik [...]"

Niklas Wykman slår fast att vi bör "införa en fri arbetskraftsinvandring och en mer generös asylpolitik", vilket låter liberalt men i själva verket är det väldigt icke-liberalt att göra distinktionen mellan flykting- och arbetskraftsinvandring. Alla som vill bör få komma till Sverige, men ingen bör få några bidrag. På så sätt är invandrarna inte längre en kostnadspost för kommunerna och staten, och invandrarna själva har ansvar för att ordna sin försörjning. Då är fri invandring inget problem.

2 kommentarer:

  1. Du är medveten om att du säger nej till allt flyktingmottagande? Vilket placerar dig i någon slags avgrundshöger av cynism och världsfrånvaro.

    SvaraRadera
  2. Nej, det är DU som gör att det finns argument för stängda gränser och utkastande av flyktingar eftersom allt reduceras till en kostnadsfråga. Utan bidrag kan vem som helst ta emot flyktingar. Vi har redan nu ett starkt civilsamhälle som gör stordåd i flyktingmottagningen.

    SvaraRadera