18 oktober 2007

MUF möter Folkhälsoinstitutet

Patrik Forslund, moderat riksdagsledamot från Dalarna och före detta distriktsordförande för MUF Dalarna, vill utöka rökförbudet på krogen till att även gälla uteserveringar. Förslaget är naturligtvis omöjligt att motivera med en liberal värdegrund och det är obegripligt att det här förslaget kommer från en moderat.

Nedan kommenterar jag huvudargumenten i Forslunds motion till riksdagen. Han är meddelad om detta inlägg och förhoppningsvis kan jag publicera en replik från honom på bloggen.

Med omtanke om både personalen och deras gäster infördes rökförbudet första juni 2005 på Sveriges samtliga restauranger och krogar.
Moderaterna röstade emot.

Det var av vikt att säkerställa att personalen inte blev utsatt för passiv rökning i sin arbetsmiljö, för att skapa förutsättningar för friskare personal på restaurangerna.
Vem tvingar dem att jobba på restaurang? Och vem ger Patrik Forslund rätten att hindra mig från att jobba på en restaurang med rökare?

Att slippa utsättas för passiv rökning, att slippa lukta rök och att kunna ta med sina barn på restaurang ses som en positiv effekt.
Om folk gillar rökfria restauranger kommer restaurangägarna att tjäna på att införa rökförbud, vilket exempelvis McDonald's har insett.

Det är även ett ekonomiskt problem då det kan leda till att färre gäster äter ute.
Om riksdagsledamöter är experter på hur restaurangmarknaden ser ut, varför är de då riksdagsledamöter och inte konsulter i restaurangbranschen?

4 kommentarer:

 1. Visst blir det bättre om kläderna luktar frityrolja.
  Tobak fy , lukta Pommes: fint.

  SvaraRadera
 2. Borde vi inte också förbjuda och straffa (hårt) de som smittar sina medmänniskor med olika sjukdomar? Att bakterie- och virussjukdomar kan ge cancer sekundärt verkar de flesta inte känna till (tex Kondylom, Klamydia, Herpes, Gonorré...) Vågar någon överhuvudtaget då umgås med andra? Eller ha sex för den delen? Om jag vill röka bör jag få göra det - även inomhus! Varför skall jag få stå ut med andras dåliga andedräkt (många luktar bajs i munnen) eller taskiga val av parfym, om inte de kan tåla min tobaksrök? Låt valfrihet åter bli ett slagord på den moderata agendan. Tack!

  SvaraRadera
 3. Fakta

  1. Den förste i modern tid som införde rökförbud hette Adolf Hitler.

  2. Det finns inte en enda vetenskaplig undersökning som bevisar att s.k. "passiv rökning" påverkar hälsan. Inte en enda.

  3. I Danmark har lungcancerfallen 6-dubblats sedan 1958. Antalet rökare har minskat med 40 %.

  4. Anti rök- kampanjerna finansieras till stor del av läkemedelsföretag som säljer tuggummi m.m.

  5. Humphrey Bogart, Janis Joplin, Dean Martin, Drottning Margarethe, Ernest Hemmingway, Ulf Lundell, Kim Larsen, Winston Churchill, Che Guevara, John.F.Kennedy, Keith Richards, Jean-Paul Sartre.

  Jag är i gott sällskap


  Dan von Rosen

  SvaraRadera
 4. Hej alla, jag vill bara ge detta stora vittnesbörd för hela allmänheten om en stor man som hjälper mig i en allvarlig sjukdom. Jag har HSV-1 OCH HSV-2 sjukdom i bra 2 år nu och jag skulle nästan till slutet av mitt liv på grund av sjukdomen. Allt jag har i mitt sinne är att låta mig bara ge upp eftersom livet inte är intressant för mig längre och jag ber också att Gud ska acceptera min själ när jag någonsin är borta lyckligt för mig, min lillasyster springer till mig att hon hittade en läkare på INTERNET som kan bota HSV-1 OCH HSV-2 sjukdom. Hon hjälpte mig med allt, mannen bad om mina detaljer så att han kan förbereda en örtmedicin för mig. Efter att han hade gjort samråd med mina detaljer berättade han för mig hur min medicin kommer att beredas, efter att han var klar med att förbereda min medicin skickade han min medicin och efter att ha använt den i sju dagar började jag senare märka något annat i mitt blod så jag gick för mitt HSV-1 OCH HSV-2 sjukdomstest och jag testades Negativt, jag är så glad att jag kan säga att jag inte är tålmodig mot HSV-1 OCH HSV-2 längre. Om du har HSV-1 OCH HSV-2 eller någon sjukdom, HIV / AID, HPV, Cancer, HEPATITS B DIABETITS ALS, PENIS ENLARGEMNT vänligen för din säkerhet, kontakta DR.HAZIM VIA e-postadress (usmandrhazim@gmail.com) eller vad som helst APP-nummer + 2349058026857

  SvaraRadera