11 oktober 2007

MUF sticker ut hakan inför partistämman

I dag presenterades handlingarna till moderaternas partistämma som äger rum i Gävle om två veckor. TT-klippet fokuserar på att Fredrik Reinfeldt liksom Anders Borg inte vill avskaffa värnskatten på månadsinkomster över 40 000 kr.

Moderata ungdomsförbundet lägger fram en relativt radikal arbetsmarknadsmotion. Vi vill avskaffa lagen om anställningsskydd (las) och medbestämmandelagen (MBL) och inskränka rätten till blockad, vilket betyder en i stort sett avreglerad arbetsmarknad. Mycket bra av förbundsstyrelsen!

MUF:s motion om invandring är också berömvärd. Vi vill ha fri invandring för alla som kan försörja sig och att vem som helst ska kunna lova att betala för en avvisningshotad flyktings uppehälle, och denne ska då automatiskt få uppehållstillstånd.

De andra motionerna av MUF nationellt handlar om skatter (plattskatt och 100 000 i grundavdrag) och skola (varje gymnasieskola ska bestämma egna intagningskrav och inga skattefinansierade flumkurser på gymnasiet typ drinkblandning).

Tillägg: Läser att partistyrelsen föreslår att alla MUF:s motioner (nummer 7, 20, 60 och 111) antingen avslås eller anses besvarade, vilket är tråkigt men väntat. Bra är att MUF-ordföranden Niklas Wykman reserverat sig mot beslutet att inte skicka svensk trupp till Irak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar