09 oktober 2007

Nu får det vara nog!

Den moderata partistyrelsen säger nej till marknadshyror. Inte nog med att de anammar ett socialistiskt system som gör att människor med kontakter kan bo billigt på Östermalm på bekostnad av andra, de vill också tysta de egna gräsrötterna:

"Vi stänger den diskussionen", säger Lars Lindblad till DN.

Partiledningens försök att kväsa den interna debatten och få rättning i ledet (Gunilla Carlsson frågade exempelvis en samling norrländska moderater om de talade "tillräckligt väl om välfärden") kommer att slå tillbaka på partiet. Om inte den inslagna kursen ändras kommer partiets att drabbas av medlemsfall. Trots fortsatt vänstersväng kommer moderaterna förmodligen att ha svårt att inte gå tillbaka i valet 2010, och då står man där med ett partiprogram som liknar folkpartiets, en liten medlemskår och ett svagt väljarstöd.

Jag kommer att fortsätta att propagera för marknadshyror oavsett vad partitoppen vill. Ett uttalande av en vietnamesisk statstjänsteman kan vara belysande: "Amerikanarna kunde inte förstöra Hanoi genom att bomba sönder staten under kriget, men vi har förstört vår stad genom våra låga [reglerade] hyror."

3 kommentarer:

 1. Ja, det var en ovanligt underlig slutsats de kommit fram till. Självklart ska den som bygger ett hus själv få bestämma vad hyran skall vara!

  SvaraRadera
 2. Så länge moderaterna sänker skatter på kapital och arbete fullföljer de sin uppgift, att skapa fler arbeten. Att i detta läge föreslå ett avskaffande av bruksvärdessystemet skulle endast öppna upp för attacker från vänsterblocket, medförande en vänsterregering med högre skatter och sämre utveckling för oss som tjänar mycket och äger mycket.

  SvaraRadera
 3. Till anonym, självklart ska man vara taktisk och välja sina strider. Men det är nog knappast någon av våra väljare som värna bruksvärdessystemet. Så varför vara rädd för vänsterspöket?

  Vi har paritsstämmobeslut på att vi är för marknadshyror, vi var många som gick till val på denna frågan. Så visst vill partitoppen vara för något annat så helt ok för min del. Men jag kan inte ändra min ideologiska uppfattning att systemet är fel och måste ändras för allas bästa. Ingen gynnas av bruksvärdessystemet, mer än kanske någon rik person som idag kan bo i en billig hyresrätt på Östermalm. Ett hyreskontrakt som dessvärre aldrig kommer komma att komma ut för uthyrning...

  SvaraRadera