22 oktober 2007

Är moderaterna nyfikna på opinionen när den tycker fel?

I ett äldre inlägg efterlyste jag en undersökning om opinionens åsikter i olika frågor, som motvikt till den moderata partiledningens opinionsundersökning med ledande och vinklade frågor. I dag kom den, och den var helt objektiv i sin frågeställning:

"Tycker du att de fackliga organisationerna ska kunna vidta stridsåtgärder mot arbetsgivare som saknar fackligt anslutna medarbetare?"

84 procent av m-väljarna svarar nej och endast 10 procent ja. Det blir ett tungt argument för Niklas Wykman på partistämman på torsdag mot en partiledning som säger sig vilja lyssna på folket.

3 kommentarer:

 1. Som liberal måste man alltid förklara varför ett förbud är motiverat och därför tycker jag att du borde gå in på argumenten för att inskränka fackets frihet.

  Jag ser inga sådana skäl och är överens med moderaternas partistyrelse.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja veta vad ni tänkt ska finnas då om man förbjuder facken att blockera företag utan kollektivavtal. För då faller ju den Svenska modellen.
  Men det är bra för vänsterblocket att Moderaterna tar upp det. För då lär nog inte dom ha mera än ca 10% till valet. Blir lätt seger då för vänstern...

  SvaraRadera
 3. En fråga till grottolle: Är du emot användande av våld?

  SvaraRadera