28 oktober 2007

Rätt till självförsvar en självklarhet

Edward RiedlVänsterpartiet pratar ofta om våld mot kvinnor, och Ung Vänster är känt för sina kurser i feministiskt självförsvar. Därför är det märkligt att Tamara Spiric, gruppledare för vänsterpartiet i Umeå, inte tycker att kvinnor ska ha rätt att inneha pepparspray i självförsvarssyfte.

Västerbottensmoderaternas gruppledare Edward Riedl föreslog just detta inför moderaternas partistämma. Detta är ett berömvärt initiativ av Riedl. Självklart bör kvinnor, och även män, ha rätt att försvara sig. Nu gick dock motionen inte igenom. Edward Riedl säger i ett pressmeddelande:

"Jag känner mig nöjd trots att motionen inte blev bifallen. Debatten var i sig framåtsyftande och jag upplever att jag fick gehör för den problembild som jag beskrev; att många kvinnor inte vågar sig ut efter mörkrets inbrott och att en hel stad kan försättas i skräck av en enda gärningsman.

Det är bra att det pågår ett arbete inom Rikspolisstyrelsen för att ge utsatta personer möjlighet att få bära pepparspray. Skulle detta bli verklighet kommer avsikterna i min motion att uppfyllas, det rör sig bara om en annan typ av preparat."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar