26 oktober 2007

Vem sade detta?

"Det ska svida i plånboken för den som tar bilen till jobbet istället för att åka kollektivt."

Peter Eriksson? Mona Sahlin? Nej, den som sade detta var MUF-ordföranden Niklas Wykman, åtminstone enligt Politikerbloggen. Detta uttalande känns väldigt märkligt ur ett frihetligt perspektiv. Den miljöskada som utsläpp från biltrafik orsakar motiverar inte på långa vägar de skatter som Sverige har i dag. För att komma fram till att biltrafik bör beskattas ännu hårdare måste man ha en ekologistisk syn där allt människan gör i naturen ses som fult och syndigt.

Moderaterna var emot den av miljöpartiet och socialdemokraterna genomdrivna "gröna skatteväxlingen". Att partiet, och till och med dess ungdomsförbundsordförande, vill behålla de ändringar som gjorts och driva dem ännu längre känns mycket märkligt.

Många av mina kompisar väljer att ta bilen till skolan i stället för att åka kollektivt med det kommunalt betalda busskortet, trots de höga bensinpriserna. Niklas Wykmans idéer på miljöområdet skulle inskränka deras och alla andra ungdomars frihet.

1 kommentar:

  1. Jag tror Wykman har kommit till insikt att det inte går att älta "frihetliga perspektiv" när det är vår gemensamma framtid som hotas.

    Dina vänner - som hellre åker bil än kollektivt - verkar visa att du inte har en miljömedveten omgivning.

    SvaraRadera