18 oktober 2007

Vänstervriden undersökning från moderaterna

Stackars moderaternas pressavdelning. I dag presenterades en undersökning om väljarnas syn på moderaterna, där man i pressmeddelandet gjort en fin vinkling om att 95 procent av de moderata väljarna gillar förnyelse.

Men vad skriver TT? "Högst förtroende för Wetterstrand" i miljöfrågor. Inte alls vad man tänkt sig.

Å andra sidan är huvudsyftet med undersökningen inte pressklipp utan att skriva delegaterna till partistämman om någon vecka på näsan med. Hos de nya moderaterna handlar politik inte om att bilda opinion, föra fram nya idéer eller driva ett långsiktigt förändringsarbete av politiken. I stället frågar man vad medelväljaren tycker och gör det sedan till sin egen politik.

Själva undersökningen är en grundkurs i ledande frågor. Man frågar vad väljarna tycker om positiva begrepp som "förnyelse" och "utveckling" och när man frågar om bensinskattehöjningen poängteras det förstås att det handlar om att minska "utsläppen" (utan att specificera). Man ställer bensinskatten mot skatter på arbete utan att påpeka att pengarna som man använder till att köpa bensin för också har arbetats ihop, varför alla skatter är skatt på arbete.

När det kommer till arbetsrätten använder man det positivt laddade (och av socialisterna kapade) begreppet "rättigheter". Det är inte konstigt att svaren blir precis som man vill. En fråga handlar om Alliansens försörjningskrav för anhöriginvandrare.

Jag föreslår att MUF gör en egen opinionsundersökning med följande frågor:
 • Tycker du att det ska bli ännu dyrare för vanligt folk att använda bilen?
 • Anser du att moderaterna bör överge sin ideologi för kortsiktig populism?
 • Bör politikers och fackpampars makt över enskilda löntagare minska?
 • Är det rätt att avvisa flyktingars gamla föräldrar till Somalia och Afghanistan för att de inte har tillräckligt med pengar?

3 kommentarer:

 1. Rätt och rätt. Hur många åldrande från Somalia och Afghanistan anser Du att vi ska ta emot? Samtliga över 75 år? Du måste väl förstå att eftersom samhället inte klarar av att vårda hur många som helst.

  SvaraRadera
 2. Vem har sagt något om att vi ska vårde dem? Jag säger bara att de bör få komma hit, och att vi har en konstig regel som säger att alla har rätt till vård ger oss inte rätt att stänga dem ute.

  SvaraRadera
 3. Man snälla nån, t o m Du måste ju inse att äldre människor behöver sjuk och äldrevård. Om vi låter dom komma hit kan vi givetvis inte neka dom adekvat sjuk och äldrevård. Vad tror Du händer med obegränsad invandring av äldre från Somalia och Afganistan? Ibland kan det vara bra att tänka innan man skriver.

  SvaraRadera