18 december 2007

Fri invandring är en liberal fråga

I kommunistbladet Yelah läser jag om gruppen Ingen människa är illegal. Jag håller med om det de säger i artikeln. Ingen har någon moralisk skyldighet att upprätthålla nationsgränser och vi måste kämpa mot den inhumana invandringspolitiken. Alla liberaler bör prata mer om fri invandring eftersom invandringsbegränsningar är den största frihetsinskränkningen i Västvärlden i dag.

Ingen människa är illegal är en vänstergrupp som "motsätter [sig] alla politiska försök att använda in- och utvandring som en murbräcka för att underminera lönenivåer och sociala skyddsnät inom en stats gränser, exempelvis genom att nyligen invandrade tvingas arbeta i landet under sämre villkor än den övriga befolkningen".

Genom att skriva att "alla människor som befinner sig inom en stats gränser ska ha samma sociala, politiska och ekonomiska rättigheter samt skyldigheter" blir man i själva verket ett hinder för friare invandring. Det är inte möjligt för alla invandrare från fattiga länder att direkt komma upp i samma inkomstnivå som infödda svenskar, bland annat på grund av mindre utbildning och brist på västerländsk arbetslivserfarenhet. Invandring leder med nödvändighet till ökad ojämlikhet. För att kunna upprätthålla ekonomisk jämlikhet inom ett land krävs invandringsbegränsning.

Av den orsaken är det endast liberalismen som med trovärdighet kan argumentera för fri invandring, och det är tråkigt att det är socialister som har bildat den här föreningen och inte liberaler. Vi borde bilda en egen förening för öppna gränser. Vilka är med mig?

5 kommentarer:

 1. Ha, sedan när har högern vurmat för minoritetsgrupper? Enda anledningen till att ni är för invandring är så att lönerna kan pressas nedåt.

  SvaraRadera
 2. Om vi struntar i "högern" och håller oss till de liberala så är den bärande tanken att inte "vurma" för någon utan låta alla vara ifred, fria från tvång. Det LEDER till att alla produktiva, driftiga och kompetenta människor får det bättre - oavsett minoritetstillhörighet. Vänstern däremot har alltid byggt på tvång (minimilönetvång, skattetvång, stängda gränser, invandringskvoter, kapitalflyttsbegränsningar, företagsbyråkrati osv) som leder till att produktiva, men lägre i intervallet, helt stängs ute från arbetsmarknaden.

  Sluta vurma!

  SvaraRadera
 3. Du vet vad jag tycker om fri invandring och därmed vet du att jag sluter gärna upp ; )

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Kommunistisk utopi, ta reda på vad vi liberaler (ej samma som höger) vill istället för att gissa vilt.
  Är det någon som förtrycker minoriteter så är det vänstern. Enligt er ska ju allt lösas genom "demokratiska" omröstningar, 51% kan alltså förtrycka resterande 49% precis hur mycket de vill.

  Fri invandring nu!!

  SvaraRadera