10 december 2007

Klimatförtrycket

Klimathysterin är som bekant perfekt för att vänstern ska kunna leva ut sitt behov av att kontrollera och förtrycka andra människor eftersom nästan all mänsklig verksamhet släpper ut koldioxid på ett eller annat sätt. Klimatisterna förordar en uppsjö av regleringar, förbud och pekpinnar som öppnar för ett förtryck av sällan skådat slag. 1900-talets centralstyrningsexperiment slutade det med 150 miljoner döda, varför inte prova igen? tycks de demokratiska planekonomerna mena.

Klimatisterna vägrar erkänna att den rimliga lösningen är att beskatta koldioxiden med dess fulla samhällskostnad. En generell, global koldioxidskatt skulle onödiggöra alla åtgärder av stater, företag eller individer (i Sverige är de redan onödiga eftersom vi överbeskattar koldioxid).

Vi har fått en ny typ av moralism där vissa vill sätta sig till doms över andras livsval. Vissa företeelser som släpper ut koldioxid (exempelvis inrikesflyg, rymdfärder, flaskvatten och stadsjeepar) anses fula och det ropas på förbud. Men även om förbuden genomfördes skulle de inte räcka för att på kort tid minska koldioxidutsläppen med 90 procent, som den SVT-sända Live Earth-konserten krävde.

Inte heller vänsterpartiets hundrapunktsprogram för minskade koldioxidutsläpp räcker särskilt långt. Nej, för att minska utsläppen så mycket som klimatisterna vill krävs ett omfattande förtryck. Åtgärderna för att minska koldioxidutsläppen kraftigt skulle förmodligen se ut ungefär som listan nedan. Kom ihåg att om du inte håller med är du "förnekare" och "förrädare".
  1. Varför ska vi ha fyra nationella dagstidningar egentligen? Hur mycket koldioxid släpper det inte ut att trycka och distribuera dem över hela landet? En dagstidning räcker väl? Föredragsvis ägd av staten, så att man kan kontrollera att utsläppen blir minsta möjliga.

  2. Och alla dessa demonstrationer, där folk åker kors och tvärs och spyr ner miljön för att protestera mot än det ena än det andra. Miljön måste väl ändå gå före yttrandefriheten? Tror ni att någon bryr sig om yttrandefriheten när man har flytt från stigande havsnivå till översta våningen i en Hötorgsskrapa och ser döda isbjörnar och flottar med klimatflyktingar glida förbi?

  3. Över huvud taget måste antalet transporter ner. Förslagsvis inrättas en statlig transportkommission som från fall till fall avgör om en resa är nödvändig eller inte.

  4. Internet släpper ut miljontals ton koldioxid. Helt klart måste vi dra ned på användningen. Teknik löser ju inte problemet – vi måste ändra livsstil. För det har Al Gore sagt. Bloggar och forum som helt i onödan släpper ut koldioxid måste förbjudas.

  5. Pol Pot hade fel när han ville skapa ett miljövänligt samhälle genom att driva ut stadsborna på landsbygden. Vi måste göra tvärtom. I glesbygden bor bara en massa medelålders vita män som kör bil härs och tvärs. Vi måste tvinga dem att flytta till stan så att de kan åka kommunalt om de nödvändigtvis måste resa.

  6. Skilsmässor är en miljöbov, har vi fått veta. Alla dessa enfamiljsbostäder slukar mycket energi. Varför inte sätta alla svenskar i statliga interneringsläger, utformade för minsta möjliga utsläpp? Kom ihåg att utsläppen måste minska med 90 procent.

  7. En växande befolkning bidrar starkt till utsläppen. Kinas ettbarnsprogram är något att ta efter. Tvångsaborter och -steriliseringar är nödvändiga för en hållbar utveckling. Vad är det för mening med barn och barnbarn om de inte har en bra miljö att leva i?

  8. Naturskyddsföreningens idé om koldioxidransonering är också intressant. Den sätter fingret på det personliga ansvaret. Varje år får varje individ en viss mängd koldioxid att släppa ut. Har du slut utsläppsrätter i november och kan inte ta dig till jobbet? Synd för dig. Räcker inte utsläppsrätterna till en komplicerad canceroperation? Jaha, det var ju tråkigt. Men vi måste tänka på klimatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar