01 december 2007

Världen är inte en Disneyfilm

En domstol i England har avslagit en begäran om att rävjaktsförbudet med hund ska upphävas. En domare hänvisar till att "traditionell rävjakt med hund vållar rävarna fysiskt lidande och därför är en grym jaktmetod".

Vänta här! Rävar jagas naturligt av varg (ursprunget till hunden) i vilt tillstånd. Rävar har jagats och dödats i tusentals år av andra djur innan människan kom. Vill djurrättsfolket nu helt plötsligt att människan ska ändra djurens naturliga beteende?

Självklart ska den som vill få jaga räv. Djur är korkade och jakt är en del av naturen. Världen är inte en Disneyfilm.

3 kommentarer:

 1. Problemet är ju hur jakten går till. Förbudet gäller ju inte rävjakt i sig, utan att just traditionell jakt med hund är onödigt plågsam. Finns ingen anledning att tillåta djurplågeri bara för att det är tradition.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår hur du tänker, men du tänker fel, tyvärr..

  Jag har inget problem att döda djur jag gör det ofta för mitt eget höga nöjes skull. Men det skall göras riktigt, det finns få saker som gör mig så förbannad som avsiktligt djurplågeri. och det är precis vad detta är..

  SvaraRadera
 3. Dock sägs det ju att alternativ som t.ex jakt med gevär ger skadeskjutningar varpå räven ej dör direkt utan efter ett antal timmar plågsam dödskamp. Då torde det ju vara humanare med en flock hundar som gör det hela till en kort process...

  SvaraRadera