14 januari 2008

SLU:s kampanj är förkastligHenrik Alexandersson har skickligt smulat sönder Sveriges lantbruksuniversitets (SLU) kampanj mot klimatkättarna, som består i den parodiska, växthuseffektskeptiska gruppen Koldioxidens vänner. En av de forskare som har uttryckt skepticism mot klimathysterin och alltså attackeras av kampanjen arbetar på SLU. Mattias Svensson konstaterar också att kampanjen har främlingsfientliga tendenser.

SLU hävdar att inspirationen till kampanjen är den amerikanska tankesmedjan Competitive Enterprise Institute (CEI) och en videosnutt de har gjort: Some Call It Pollution – We Call It Life.

Vad säger då CEI på sin hemsida om den globala uppvärmningen? Förnekar de att jorden har blivit varmare? Nej. Får vi höra teorin om att solens aktivitet är enda orsaken som mainstreamforskarna suckar åt? Nej. "Den globala uppvärmningen pågår och människan är ansvarig för åtminstone en del av den."

Själva filmen är en fin skildring av den roll som fossila bränslen spelar i vårt samhälle, och en kritik mot dem som med tveksamma argument pekar ut koldioxid som en förorening (att en ökad koncentration av gasen kan ge negativa effekter i framtiden är något helt annat än exempelvis effekten av utsläpp av kväveoxider). Det är bra att någon går till motattack mot antiindustrialismen som frodas i klimatismens spår.

SLU:s kampanj är naturligtvis förkastlig. Man bedriver inte vetenskap genom statliga smutskastningskampanjer. Förhoppningsvis slår detta tillbaka på dem själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar