25 februari 2008

Varför är SvD skeptiskt mot invandring?

Det är inte så konstigt att vänstern och fackföreningarna vill ha en mycket begränsad invandring: Absolut jämlikhet (inom ett geografiskt område) är inte förenligt med stor invandring, och ännu bättre än att stänga ute människor från arbetsmarknaden är att stänga dem ute ur landet, allt för att hålla uppe lönerna för "insiders" på arbetsmarknaden.

Just därför är det oroande när rop på "stramhet" kommer från höger, med mummel om "kulturella konflikter". Svenska Dagbladets ledarsida (obunden moderat) borde veta att en oreglerad arbetsmarknad kan absorbera närmast obegränsade mängder invandrare. Riktiga liberaler vet att det bara finns vinnare på fri invandring.

Vi kan bara hoppas att den invandringsskeptiska högerns bevekelsegrunder är ekonomiska och inte några andra, brunare.

2 kommentarer:

 1. Hur många invandrare har ni i Skråmträsk? Jag skulle föreslå att vi omallokerar Rosengård, Fittja, Allby, Rinkeny, Tensta, Hjulsta, hallonbergen, Södertälje, bergsjön med flera upp till dit så kan du få njuta mångkulturalismens frukter personligen.

  DU sitter i någon avkrok och kan INGENTING om vad du skriver. Den förort jag bor i har på tio år gått från lugn sovstad till krigszon med mord, skottslossningar och allmän anarki.

  Jag vågar aldrig släppa mitt barn utom synhåll när vi är ute för han är ett BYTESDJUR för de där människorna. Det är den verklighet jag och tusentals andra svenska lever i.

  Det kostar ju inget att klämma ur sig liberala floskler när andra får ta smällen...

  SvaraRadera
 2. Personligen är jag "i grunden för fri invandring". Men förutsättningarna är att vi har en konstitutionell republik där konstitutionen skyddar rätten till liv, frihet, yttrandefrihet, privat egendom etc. Alltså i n t e demokrati. Säg att vi i dag skulle plocka in en miljon muslimer (efterfrågan finns) och en tredjedel av dessa röstar på ett hyfsat radikalt islamistiskt parti, ja då har vi plötsligt ett islamistiskt parti i riksdagen eventuellt med vågmästarroll. Det vore inte trevligt. /JW

  SvaraRadera