06 mars 2008

Boendeförmynderi även i England

I oktober blev det rubriker av dåliga boendeförhållanden för polska gästarbetare. Johan Sjölander anklagade mig för rasism eftersom jag tycker att vuxna människor ska få bo som de vill. Jag exemplifierade med svenska ungdomar i London:

"Vad skulle svenskar säga om Storbritannien införde förbud mot att svenska ungdomar delar trånga lägenheter i London? Konsekvensen av det skulle bli dyrare boende och att färre åkte till London."

På forumet Londonsvenskar läser jag att just det har inträffat: "Enligt Housing Act 2004 så får enligt lag inte mer än två personer sova i samma sovrum, dessa två ska antingen vara av samma kön eller leva tillsammans som ett par. Vardagsrum får enligt lag inte användas som sovrum."

Man behöver bara ta en snabb titt på bostadsannonserna på Londonsvenskar för att se att denna petiga förmynderilag ställer till mycket besvär. Motivet till lagen är sannolikt, precis som i Sverige, att se till att göra livet så surt som möjligt för skumma polacker/svenskar som kommer för att ta jobben från hederliga svenskar/engelsmän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar