16 mars 2008

Iran får inte accepteras

Exiliraniern Soheila Dashtis artikel i Aftonbladet belyser bra förtrycket i Iran. Även om det inhemska förtrycket är mer än tillräckligt för att motivera avståndstagande och helst en invasion från omvärlden så är Iran farligt även för andra länder. Iran är det enda landet i världen som anrikar uran utan att ha något kärnkraftverk som kan använda kärnbränslet som produceras. (The Economist)

Personer inom vänstern jämför på fullt allvar extremistdiktaturen Irans kärnvapenprogram med det amerikanska kärnvapenparaply som skyddade (och fortfarande skyddar) den fria världen mot kommunismen. Det är ett hån mot demokratins värden och mot Irans befolkning. Västländerna måste agera kraftfullt nu mot förtryckarstaten Iran.

1 kommentar:

  1. Hmmm, nu råkar det ju vara så att även förtryckarstaten Israel med största sannolikhet har kärnvapen. Det kan ju vara lämpligt att västländerna ställer krav på ockupations och förtryckarstaten Israel att montera ned sina kärnvapen innan man ställer krav på en stat som inte har några kärnvapen och följer internationella regler.

    SvaraRadera