04 mars 2008

Mäns våld mot män är vanligast

Brottsförebyggande rådet har publicerat sin nationella trygghetsundersökning. En slutsats som man kan dra är att den grupp som är mest orolig för brott – äldre kvinnor – är minst utsatta och att den grupp som utsätts mest för brott – yngre män – oroar sig minst. Kvinnor är fyra gånger mer oroliga än män (28 procent mot 7 procent) och 16–19-åringar är hälften så oroliga som 75–79-åringar (15 procent mot 29 procent).

Trots alla rapporter om överfallsvåldtäkter och rop på "feministisk stadsplanering" visar det sig att under 2005 och 2006 hade unga män 73 procent högre risk (7 procent jämfört med 4 procent) att bli utsatt för misshandel eller sexualbrott från en okänd person än unga kvinnor. Mäns våld mot män är ett allvarligare problem än mäns våld mot kvinnor. Om skolan över huvud taget ska lära ut våld bör man snarare lära män att försvara sig än kvinnor.

3 kommentarer:

  1. Så är det. En orsak till den ogrundade rädslan är troligen massmeidas överdrivna rapportering om våldtäkter där påhittade våldtäkter och angrepp beskriv som fakta.

    SvaraRadera
  2. visst, män kanske är mest utsatta för våld men det är väl oftast dem som utsätter andra för våld...

    SvaraRadera
  3. Spelar de någon roll om de är en man som begår våld? En spark i huvudet blir liksom inte skönare för att de var en tjej som gjorde de...

    SvaraRadera