Ny bok: Allt du behöver veta om skatter

Nu är min bok ute! I Allt du behöver veta om skatter har jag sammanfattat den nationalekonomiska skatteforskningen för en bredare allmänhet...

15 april 2008

Enad front mot statlig historieskrivning

Maria Rankka på Timbro skriver bra i Dagens Nyheter om Forum för levande historias kommunistkampanj. Staten ska inte syssla med opinionsbildning och Historieuppropet förtjänar stöd i sak även om man kan undra varför det inte fanns något historieupprop när den betydligt större informationskampanjen om nazism genomfördes 1998.

5 kommentarer:

 1. Det var en upplysningskampanj om förintelsen, inte om nazismen.

  SvaraRadera
 2. Förum för levande historia bör upplysa om alla former av förtryck och brott mot mänskliga rättigheter genom historien. Det här handlar inte om någon ideologisk fråga från regeringens sida.

  Låt forumet granska alla former av förtryck, det är inte regeringens fel att en stor del av den historien kommer att handla om kommunistiska regimers brott då de begått oerhörda grymheter.

  Dock kanske Lars Ohly får lite svårare att försvara varför han kallar (eller åtminstone kallade) sig för kommunist.

  SvaraRadera
 3. Det är riktigt att det var "upplysning om förintelsen", men det spelar ingen roll. Anser man att statlig kampanjhistoria är fel nu var den givetvis fel då.

  SvaraRadera
 4. Ja, ska forum för levande historia bli trovärdigt bör dom vidga sitt uppdrag. Finns mängder av förtryck att upplysa om.

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara hålla med dig, Jacob. Särskilt ynkligt dessutom av mitt parti att agera mot upplysning om sovjetmord men inte mot tredjeriketmord.

  Om vi ska ha statlig historieskrivning (vilket vi inte ska) om allsköns folkmord tar det ju aldrig slut; vad blir nästa? Slavhandeln eller kapitalismen i allmänhet :-)

  SvaraRadera