Ny bok: Allt du behöver veta om skatter

Nu är min bok ute! I Allt du behöver veta om skatter har jag sammanfattat den nationalekonomiska skatteforskningen för en bredare allmänhet...

29 april 2008

Fritidsgårdar är inte lösningen

Innestället i Eskilstuna


Eva Franchell på Aftonbladets ledarsida har varit på studiebesök i Tensta och landar i den vanliga slutsatsen att det som kan stoppa stök bland ungdomar på kvällarna är fler fritidsgårdar. Som de flesta ungdomar förmodligen kan berätta för Eva Franchell och andra "fritidsgårdar är lösningen på alla problem"-människor i SSU och Ung Vänster är det knappast de stökigaste ungdomarna som besöker fritidsgårdar. Det är snarare de skötsamma ungdomarna med en konstruktiv fritidssysselsättning som utnyttjar kommunens anläggningar.

Bättre vägar för att få ned ungas missbruk och brottslighet är då att sänka trösklarna till arbetsmarknaden så att ungdomarna och deras föräldrar får jobb och framtidstro. Dessutom måste skolan inse att elever är olika och att vissa skulle må bra av att arbeta eller lära sig praktiska ämnen i stället för religionskunskap, svenska och matematik.

1 kommentar:

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
    I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information.
    Thank you for the post. I will certainly comeback.
    my webpage - free iphone

    SvaraRadera