17 april 2008

S-hyckleri om homoäktenskap

I går röstade riksdagen om ett förslag från oppositionen att tillåta homoäktenskap. Majoriteten röstade ned förslaget med hänvisning till en kommande proposition. Hyckleriet är att socialdemokraterna under tolv år inte ändrade äktenskapslagstiftningen, vilket Åsa Petersen i Aftonbladet bekvämt nog har glömt bort. Saken kommenteras i ett pressmeddelande från moderaternas riksdagskansli:
Den moderata riksdagsledamoten Tomas Tobé, i år utsedd till Årets homo, fick igår ett brev från Mona Sahlin där hon uppmanade honom att stödja motionen.

– Det är skamligt av Sahlin. Ett pinsamt försök att ta kommandot i en fråga där de själva inte klarade av att leverera. De har inte ens orkat förbereda lagstiftning i sin motion utan vill endast be regeringen återkomma om något som de redan arbetar med, säger den moderata riksdagsledamoten Tomas Tobé med anledning av dagens debatt i kammaren.

– En könsneutral äktenskaplagstiftning kommer. Låt det gå den väg som lagförslag brukar göra, alltså via ett grundligt lagförslag från regeringen. Den här frågan är alldeles för viktig för att låta bli ett hafsverk.
Även efter förslaget är det en bit kvar till en frihetlig äktenskapsbalk. Ytterligare steg man bör ta är att tillåta äktenskap med fler än två makar, eller att nära släktingar reglerar sina inbördes ekonomiska förhållanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar