07 april 2008

Myten om mobilstrålning

PC för alla listar tio myter om strålning:
[Myt 1:] Strålningen från mobiltelefoner orsakar cancer – falskt.

Det finns inga vetenskapliga belägg för att strålningen från mobiltelefoner eller telefonmaster är skadlig.

Ett litet antal vetenskapliga undersökningar runt om i världen, bland annat en från Örebro, har kommit fram till att mobilanvändande kan öka risken för vissa sjukdomar. Men när andra vetenskapsmän försökt upprepa ­resultatet från studierna har de inte lyckats. Samtidigt har ett stort antal undersökningar genomförts där man inte har kunnat se några förhöjda sjukdomsrisker på grund av strålning. Därför är de flesta experter på området överens om att strålningen inte är farlig.

4 kommentarer:

 1. Synd att du inte orkade att läsa mer än texten på Strålskyddsmyndighetens sidor. Att publicera text på internet för andra läsare är ett ansvarsfullt jobb. Slarva inte med fakta!

  mobilsmog.se

  SvaraRadera
 2. Så jävla underbart skrivet... DU är KUNG!

  SvaraRadera
 3. men hallå...det kanske itne finns vetenskapliga belägg för att strålning ger cancer. MEN det finns vetenskapliga bevis för att strålningen påverkar och förändrar cellerna i kroppen...och hur börjar cancer? Jo genom cellförändringar såklart!! Visst det kanske inte finns bevis ÄN!!! Men varför utsätta sig för riskerna innan man fått bevis...Var försiktiga tils ni vet!!
  Hett tips!!!

  SvaraRadera
 4. Strålningen en mobiltelefon tar emot är densamma som den en vanlig radio använder. Energin i denna är mycket låg och kan knappast orsaka cancer. Du är väl inte rädd för din radio? T.o.m. vanligt soljus är flera gånger starkare.
  För att orsaka cancer måste energin i strålingen vara flera gånger starkare, såsom t.ex. ultraviolett (hudcancer) eller gammastråling från radioaktivt material som är extremt energirikt.

  SvaraRadera