19 juni 2008

En sammanfattning av bloggandet

Nu har bloggens utseende omarbetats något med fler funktioner och en liten sammanfattning av bloggandet hittills kan vara på sin plats. Synpunkter på bloggen mottages tacksamt.

Detta är inlägg nummer 413. Jag började blogga regelbundet i maj 2007. Bloggen har sammanlagt fått 736 kommentarer. Under 2008 har besökarantalet legat kring 1 500–2 000 per månad. Lite över hälften av besökarna kommer till bloggen genom länkar på andra sidor. En tredjedel kommer genom sökmotorer.

Det vanligaste sökordet är "frågesport" som har genererat över tusen besökare, tack vare det här inlägget. Sökningar på olika varianter av mitt namn har gett cirka 800 besökare. Andra vanliga sökord handlar om MUF, Afrika, kolonialism, växthuseffekten och Rättvisemärkt.

Lite lustigt är att många verkar se Google som något slags orakel som man kan ställa frågor till och få svar om livets alla frågor. Då är det ju tur att de hamnade här...

Några exempel: "vad hände i de världsdelar som européerna upptäckte", "hur många delstater finns i usa", "vem uppfann genmodifiering", "blir man lycklig av pengar?", "hur genmodifierade lax", "hur kan lomborgs skepticism användas för att gynna politiska och ekonomiska intressen?", "hur har koloniseringen och imperialismen påverkat historien kring första världskriget fram till idag?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar