Ny bok: Allt du behöver veta om skatter

Nu är min bok ute! I Allt du behöver veta om skatter har jag sammanfattat den nationalekonomiska skatteforskningen för en bredare allmänhet...

18 juni 2008

"Gå emot partilinjen och rösta nej till FRA-lagen, Löfgren!"

Insändare i dagens Norra Västerbotten och Västerbottenskuriren tillsammans med Nicklas Sandström och Simon Vallin:

I dag röstar riksdagen om huruvida regeringens proposition om elektronisk avlyssning ska godkännas eller inte. Förslaget innebär att all elektronisk trafik som passerar gränsen kommer att kunna genomsökas av Försvarets radioanstalt (FRA) utan att någon brottsmisstanke konstaterats. Allt för att skydda Sverige mot "yttre hot".

Man måste fråga sig hur stort behov Sverige verkligen har av en sådan lag. Lagen medför inte bara en enorm inskränkning av varje människas rätt till privatliv utan strider också mot principen i rättsstater att alla är oskyldiga till dess motsatsen bevisats.

Vi uppmanar vår moderata riksdagsledamot i Västerbotten Ulla Löfgren att gå emot partilinjen och rösta nej till FRA. Ända sedan den förra socialdemokratiska regeringen började arbeta med förslaget har kritiken från debattörer, bloggar, ungdomsförbund och ledarsidor varit öronbedövande. Advokatsamfundet, Journalistförbundet, Justitiedepartementet, Rikspolisstyrelsen och Säkerhetspolisen är alla negativa till förslaget. Vi tror inte att Ulla Löfgrens väljare vill ha denna lag.

"De som är beredda att ge upp väsentliga friheter för att få lite temporär säkerhet förtjänar varken frihet eller säkerhet", konstaterade Abraham Lincoln redan på 1800-talet. Frågan är om politikerna i Sveriges riksdag kommer att konstatera samma sak år 2008.

3 kommentarer:

  1. Franklin konstaterade samma sak på 1700-talet ;)

    SvaraRadera
  2. Kul att vi kunde vara överens i EN fråga i alla fall! :)

    SvaraRadera
  3. Värt att vara med i moderaterna överhuvud taget om du anser dig vara liberal, det är väl pinsamt tydligt nu att deras politik inte är liberal...?

    SvaraRadera