07 juli 2008

Varför skulle det inte fungera i Sverige? Del 1: AlkoholförsäljningMedan många andra politiskt aktiva befinner sig i Almedalen är jag i London och söker jobb. De liberala ögonen är dock alltid uppmärksamma och i dag startar jag en serie om politikområden där Storbritannien har en liberalare och bättre fungerande politik.

Först ut är detaljhandelsförsäljning av alkohol. England har som bekant inget monopol och åldersgränsen är 18 år. Vad vi vet har dock England inte fallit ned i social kollaps och sedernas förfall. Mordfrekvensen är exempelvis lägre än i Sverige.

1 kommentar:

  1. Bra att du har följt debatten om ökat ungdomsvåld och mord på tonåringar som har varit i london det senaste året. Sedan så förs det just nu en gigantiskt debatt om det alkoholförfall som pågår i Storbritannien just nu. Googla Binge drinking. Jag tycker ej ett land där det anses vara okej att dricka en flaska vin på lunchen skall anses vara en god förebild. Om inte, när du är där nästa gång, kolla hur londonmännen är byggda. De flesta har det typiskt alkohol-skadade småfeta utseendet

    SvaraRadera