07 juli 2008

Varför skulle det inte fungera i Sverige? Den dramatiska inledningen

När jag skulle göra research och ta foton till ovanstående blogginlägg blev det lite smått dramatiskt. Två poliser stoppade mig, tittade på bilderna i min kamera och skrev ned mina personuppgifter enligt Terrorism Act eftersom det är "misstänkt beteende" att fotografera på allmän plats om det inte handlar om någon vanlig turistattraktion. Enligt narkotikalagar hade de också rätt att besiktiga mina fickor eftersom de bedömde mitt beteende som märkligt. Inte heller hade jag rätt att fotografera dem.

Vi ser här hur krigen mot terrorismen respektive drogerna ger polisen rätt till integritetskränkande åtgärder som begränsar möjligheterna att bedriva journalistiskt arbete. Deras argument var det vanliga att man inte har något att vara rädd för om man inte har något att dölja. Det argumentet är ogiltigt eftersom även kontroller utan åtgärd tar tid och kan avskräcka vissa från att exempelvis utöva sin rätt att fotografera på allmän plats.

4 kommentarer:

 1. Jacob! Vakna! Jakten på "terrorister" och den gränslösa världen går hand i hand.
  Läs på om den nya världsordningen/ The new world order den gränslösa världen elitklicken i EU och Usa skapar. Du är totalblåst. Naiv.

  SvaraRadera
 2. Det här är vad det handlar om bla. Bilderberggruppen och

  "End of Nations - EU Takeover & the Lisbon Treaty";
  http://video.google.com/videoplay?docid=-4291770489472554607
  Jag förstår inte varför du propagerar för det här i dina blogginlägg.

  Kolla också Aaron Russos film, det går att googla den, "From freedom to fascism"...

  SvaraRadera
 3. "Are such things done on Albion's shore?"

  SvaraRadera