01 september 2008

Antisemiten Chávez

Jakob Dlouhý och Klotband uppmärksammar en artikel i Wall Street Journal om antisemitismen i Hugo "en av få stjärnor i ett annars mörkt Latinamerika" Chávez Venezuela.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Hehe. "Smutskastning" ja. Precis som dom "smutskastade" sovjet-blocket på den tiden det begav sig? Där man också nationaliserade råvarutillgångar, industrin och medborgaren. För visst var det bara propaganda att dom svalt i sovjet och inte hade dom några koncentrationsläger heller, eller hur?

  Historien upprepar sig.

  Uppenbarligen är det väl ändå Chaves som är mer lik Adolf Hitler med tanke på hans utnyttjande av antisemitism som politiskt instrument. Sen att han är en kollektivistisk socialist som Hitler gör väl sitt till också. Och om du inte förståptt det så kommer Bush att i enlighet med sin konstitution avgå om ett par månader, utan försök till statskupp genom referendum som vissa andra.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Antisemitanklagelsen är inte ny, den är lika felaktig som förra gången.

  Förra gången det hände så var det Simon Wiesenthal-Centret som anklagade Chàvez för antisemitism eftersom han hade pratat om att en förrädare till Simón Bolívar hade "kortfäst" honom. Med lite felöversättning och en stor mängd fantasi så blev Chàvez antisemit. Till slut tvingades centret be om ursäkt.

  När ska man be om ursäkt igen...?

  PS. En annan antisemit man inte är så bekant med i den liberala rörelsen är den liberale Alberto Fujimori som gärna talade att judarna höll på att avsätta honom när han fick motstånd i sitt sista val.

  Antisemit-anklagelserna är ytterst selektiva hos högern.

  SvaraRadera