03 september 2008

Bra Fredrik!

I måndags besökte Fredrik Reinfeldt ett muslimskt halalslakteri. MUF-ordföranden i honom tittade fram när han gav ett bra svar till dem som vill förbjuda halalslakt:
Jamen, ät något annat då. Men det är ju det som är problemet – bara för att någon vill göra på något annat sätt inskränker ju inte det min frihet om det inte är så att jag tvingas till något jag inte önskar. Jag har aldrig förstått det där att man inte kan visa lite respekt för olikheter som går sida vid sida.
Till skillnad från delar av MUF har Reinfeldt också en vettig syn på Georgienkonflikten. Motsättningar löses inte genom att en mängd småstater skapas – i Sydossetiens fall lika stor som Skellefteå kommun – utan genom demokrati och individuell frihet.
Vår uppfattning är att det är en mer etniskt blandad befolkning [än bara osseter i Sydossetien], vilket oftast är risken, det såg vi också på Balkan – det som då ofta händer när man börjar peka ut en område och säga att ni ska tillhöra eller ni ska självständighetsförklaras är att det leder till etniska omflyttningar, till och med ibland det vi brukar kalla för etnisk rensning. Alltså, georgier förklaras icke önskvärda och grupper skiljs åt som under lång tid har kunnat leva sida vid sida. Och det är ju risken med nationalismen – det etniskt uppbyggda tänkandet som vi har sett allt för ofta. Vår väg är ju att skapa tolerans, att berätta att man visst kan leva sida vid sida även om man har olika etniska bakgrund.

3 kommentarer:

  1. Här är det ju inte fråga om att respektera olikheter i subjektiv smak, utan om att orsaka djur onödigt lidande eller ej. Det är inte som kritikerna av halalslakt "tycker" att djuren lider av det, utan det är ett objektivt faktum.

    SvaraRadera
  2. Märkligt att Jakob nu inte förstår att mna inte ska visa respekt för religiösa olikiheter. Uppenbarligen anser Jakob att djurplågeri är acceptabelt om det sker i religionens namn. Är han också för kvinnoförtryck i religionens namn? Trodde han var emot talibanernas kvinnosyn,

    SvaraRadera
  3. Security is one of our main professional ghostwriting guarantees. First and foremost, no student wants tutors to know about their usage of ghostwriting services. That’s why our ghostwriting https://essaysrescue.com/123helpme-review/ company follows a strict privacy policy. Nobody from ghost writers or support representatives can reveal your cooperation with us. Your communication in the Customer Area is also confidential.

    SvaraRadera