28 december 2008

Wykman till försvar för Israel

Niklas Wykman har skrivit ett välformulerat blogginlägg om Israel och dess fiender. De som är fiender till Israel är fiender till demokrati och mänskliga rättigheter.

(I sådana här sammanhang brukar vi Israelvänner påpeka att Israel är Mellanösterns enda demokrati. Men det stämmer inte längre – landet har fått sällskap av Irak och Libanon.)

7 kommentarer:

 1. www.freedomhouse.org
  Irak - Not Free
  Libanon - Partly Free

  Även Yemen och Jordan faller under Partly free.

  Kanske dags att göra en faktakoll?

  SvaraRadera
 2. Jag vet vad Freedom House anser. De båda länderna har hållit demokratiska val men uppfyller inte ännu alla kriterier för fullständiga demokratier. Fortfarande är Israel Mellanösterns enda "electoral democracy".

  SvaraRadera
 3. Palestina har väl om jag förstått rätt haft fria val som var demokratiska, eller har jag missat något.

  Gruv.arb

  SvaraRadera
 4. De var en demokrati men det bröt ju ihop eftersom den verkställande och lagstiftande makten inte kunde komma överens.

  SvaraRadera
 5. Någon person som hette Carl Bildt sade att valet i Palestina var korrekt och hade inga anmärkningar. Så försök inte ändra dig i efterhand, Jacob, genom att nu säga att man bombar Gaza för att styret brutit samman! Och styret har brutit samman p.g.a. Israels BLOCKAD mot Gaza, så det spelar ingen roll vad du säger!

  Och om man nu har rätt att attackera en annan stat p.g.a. deras valresultat, betyder det då att palestinierna har rätt att spränga universitetet i Tel Aviv, Jerusalem och Haifa? Och dessutom bomba Knesset, kontoret för Israels statistiska centralbyrå och skolor bara för att sionistiska partier som stödjer våld mot palestinierna för att de är palestinier vinner valet i Israel?

  Kom igen, liberaler! Jag vet att det är svårt för er att vara anti-rasister, men det finns en gräns någonstans! Ni har ju t.o.m. kommit överens i förbundet om att bomber inte får fram demokrati! Hur ska ni ha det!?

  SvaraRadera
 6. I Libanon kan inte en muslim bli vald till president, är det demokrati?

  I irak kan inte en motståndsman mot den Amerikanska ockupationen ställa upp i presidentvalet, är det demokrati?

  SvaraRadera
 7. Och i Israel kan inte en arab äga mark, vart är demokratin i det? Jävla luftskallar. Jag sitter här och mår dåligt över era hemska nyanasistiska vridna jävla ideal och självbild. Ut och se världen för vad den är någon gång och inse att vi har samma fabrik/arbetar samhälle som förut bara att det har blivit globaliserat så hela västvärlden är fabriksägarna. Gör en jävla undersökning om vilka som var lyckligast av arbetarna eller de som ägde fabrikerna på tidigt 1800-tal.

  SvaraRadera