Ny bok: Allt du behöver veta om skatter

Nu är min bok ute! I Allt du behöver veta om skatter har jag sammanfattat den nationalekonomiska skatteforskningen för en bredare allmänhet...

18 juni 2009

FRA – ett år senare

Henrik Alexandersson noterar att det har gått ett år sedan riksdagen godkände FRA-lagen. Liksom HAX får jag en speciell känsla av att läsa dennes sammanfattning av FRA-debatten.

"Över huvud taget verkar rapporteringen från dagens riksdagsbeslut tunn", skrev jag när FRA-lagen var uppe i riksdagen första gången i juni 2007. Annat var det när frågan kom upp igen i juni 2008. Det var något speciellt att så att säga inifrån se FRA-debatten gå från bloggosfären till gammelmedia under några juniveckor för att slutligen få prioritet över till och med fotbolls-EM på tidningarnas hemsidor när Federley höll sitt berömda mamma-tal. MUF Västerbotten drog sitt strå till stacken och förekom fem gånger i lokalmedia i samband med FRA-protesterna.

FRA-frågan har lämnat tydliga spår i svensk politik. Den visade att demokratins och frihetens principer inte är gamla dammiga begrepp som bara liberala ledarskribenter och jurister bryr sig om, utan att de åtnjuter stöd i breda folklager. Det ska vi vara mycket glada för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar