19 augusti 2009

Yttrandefrihet för idioter – i praktiken

Liberala bloggare har med rätta insett att Aftonbladet kultur redan har rört sig långt bort från rumsrena och demokratiska värderingar, och därför knappt bevärdigat artikeln från i måndags en kommentar.

På samma sätt borde svenska och israeliska myndigheter ha behandlat ärendet. Sverige har yttrandefrihet och staten får inte ens genom uttalanden antyda motsatsen. Därför är pressmeddelandet från svenska ambassaden i Tel Aviv där artikeln fördöms oacceptabelt, och UD bör göra en pudel.

Vi liberala bloggare visar också med reaktionen på UD-uttalandet att yttrandefriheten gäller alla, och att vi är beredda att försvara den. Socialister och fascister däremot brukar vara duktiga på att kräva yttrandefrihet för sig själva men inskränkningar för sina motståndare.

SvD 1 | SvD 2 | SvD Ledarbloggen 1 | Ledarbloggen 2 | DN | Ingerö | Neo | HD | Dagen

8 kommentarer:

 1. Haha, MUF förnekar sig inte. När judarna skjuter människor för att ta deras organ så blir ni upprörda av att Aftonbladet skriver om detta och kallar det "antisemitism". Tur att man inte längre är medlem i det vänsterliberala pissparti som M har blivit.

  SvaraRadera
 2. Om det uppstår antsemitiska strömningar i Sverige,kan nog Israelerna ta på sej skulden själva.Judarna har långt före judeutrotnings-försöket i Europa,betett sig så illa i Palestina,att det är mera förvånande att det inte skrivits mer om dessa illdåd.Och dom tycks inte sluta med förföljelsen av Palestinierna.Judarna borde veta hut som kritiserar vår yttrandefrihet och tryckfrihet.

  SvaraRadera
 3. Ja du unge man...nu har du nog snärjt in dig lite grann. Du har förstås rätt i din kritik av ambassadens agerande. Men hur du på rak arm kan veta att artikeln är lögnfylld och dessutom antisemitisk är lite av ett mysterium. Är det inte så att det är du som är på väg bort från det rumsrena och demokratiska när du på förhand bestämt dig för vad som är riktigt. Du utgår mer från ideologisk dogma och tradition än från granskning och analys...är du kanske garderobs socialist?

  Vänliga hälsningar,
  DNME
  Ännu liberalare än du =)

  SvaraRadera
 4. Kul att se att du inte granskar andras kommentarer innan de publiceras på din blogg! Det visar att du verkligen inte räds yttrandefrihet! Keep it up!

  Du är förstås välkommen att kritisera mina utsagor utan censur på http://dnme616.blogspot.com/

  =)

  SvaraRadera
 5. Jacob, stöder din uppfattning helt i denna frågan. Att dessutom inte instämma i påståendet att artikeln inte är antisemitisk är ren dumhet och okunskap. Titta bara på Donald Boströms tidigare inlägg i debatten.

  SvaraRadera
 6. Det är rätt viktigt att kommentera på ett sakligt sätt - med fakta, inte tyckande.

  Ett inlägg om detta fallet och t.ex. hur det kommenterades i Tyskland, på http://israelisverige.info/?p=965

  En tidigare artikel om all sjukvård araber och andra från länderna omkring Israel, får i Israel på http://israelisverige.info/?p=355

  Den senare artikeln, eller rättare sagt en föregångare, blev direkt refuserad av svenska tidningar eftersom den inte var anti-israelisk nog.

  SvaraRadera
 7. Formuleringen "lögnaktig och antisemitisk" borttagen.

  SvaraRadera