04 december 2009

Nato och Finland kommer att försvara Sverige

Mikael Nilsson hävdade i gårdagens Svenska Dagbladet att Sveriges solidaritetsförklaring med övriga EU, Norge och Island sätter Sveriges säkerhet på spel. Detta eftersom Sverige efter 20 år av neddragningar inte har mycket att försvara sig med. Nilsson skriver:
Ett svenskt militärt ingripande i närområdet riskerar nämligen att besvaras, Sverige kan komma att angripas i vedergällningssyfte. Vi måste då ställa oss frågan med vilka resurser vi skall försvara oss?
Svaret är naturligtvis att Sveriges de facto-allierade USA, Storbritannien, Tyskland, Norge, Finland och så vidare måste och kommer att komma till undsättning.

Sverige står närmare dessa länder än någonsin, ekonomiskt, ideologiskt, politiskt och militärt. Vid en krissituation måste de liberala demokratierna samarbeta och täcka upp för varandra. Sverige kommer att försvara EU och Norden och förväntar sig att dessa länder försvarar Sverige.

SvD | Fredrick Federley | Tokmoderaten

3 kommentarer:

 1. Jakob.
  Tycker du att det är OK att Sverige, som faktiskt är det största och rikaste landet i Norden/Baltikum, överlåter det på andra att offra sina soldaters liv och sina slantar för att vi i Sverige fortsätter att vara naiva och korkade? Jag tycker Sverige snyltar på andra länders ansträngningar, och skäms oerhört över detta.

  Ett land som inte tar sin egen säkerhet på allvar förtjänar inget stöd, och Sverige sköter sin säkerhetspolitik på ett sätt som får en hjärndöd att verka sprudlande glad och vital.

  MVH Tokmoderaten

  PS. Tack för länkningen... DS.

  SvaraRadera
 2. Varför skulle andra länder riskera sina soldaters liv när Sverige inte verkar ha någon lust att försvara sig själv? Visserligen skulle en rysk ockupation av Gotland skapa spännngar och vara ett potentiellt hot mot Tyskland. Men liksom i fallet Georgien har inte TYskland och England några större vinster på att konfrontera Ryssland eller rädda Sverige. Tvärtom skulle en ockupering stabilisera norra Europa eftersom Sverige äntligen skulle få en försvarsmakt.

  FredrikN

  SvaraRadera
 3. Apropå ditt projekt med en god nyhet per dag: Awesome.

  Men vad är en liberal demokrati för något? Vad är en icke-liberal demokrati? Liberala negativa rättigheter accepteras enbart till hälften i många länder - men ändå är de liberala demokratier? Är demokratin liberal? Tveksamt, snarare socialliberal.

  SvaraRadera