Ny bok: Allt du behöver veta om skatter

Nu är min bok ute! I Allt du behöver veta om skatter har jag sammanfattat den nationalekonomiska skatteforskningen för en bredare allmänhet...

01 januari 2010

God fortsättning!

Med anledning av decennieskiftet skriver Henrik Alexandersson om hur den tekniska utvecklingen i sanning har revolutionerat informationsspridningen:
Med min blogg kan jag kommunicera med människor över hela världen, dygnet runt, året runt. Det sker med omedelbar uppdatering. Det är lätt att liveblogga och att lägga upp minutgamla bilder, video- och ljudfiler. Detta är en elektronisk publiceringsplattform där man inte behöver fråga någon om lov innan man kan publicera material som i teorin kan nå miljarder människor. Varje dag har denna blogg 4.000 - 7.000 läsare! Jag har helt enkelt fått min egen tidning, radiokanal och tv-station!
Svenskans ledarblogg konstaterar också att Danmark sänker skatten i dag. Därmed återtar Sverige den tvivelaktiga äran att stå överst på listan över länder med högst marginalskatt (skatt på den sist intjänade hundralappen). Observera dock att man inte har räknat med arbetsgivaravgifterna.

God fortsättning önskas alla läsare!

2 kommentarer:

 1. Hälsnigar från en finlandssvensk, du har läsare i Finland också! En riktigt bra blogg! håller med dig i de flesta frågor enligt vad hag har läst här! Jag själv är väldigt politisk intresserad men skriver mest poesi och recensioner på min blogg men kommenterar även stora händelser från min synvinkel. Har dock funderat på att starta en politisk blogg, din blogg gav mig mycket inspiration att sätta igång. God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Om moderatparasiterna sänkte skatten för sjuka, arbetslösa, liksom pensionärerna och samtidigt höjde ersättningsnivåerna så skulle skattetrycket sjunka massor.
  Men genom att man envetet låter de rika få mer och de fattiga får behålla skattetrycket så kommer Sverige ha hög skatt.
  En hög skatt är inte att förakta om detta läggs på det sociala systemet därmed blir pengars fördelning mer harmonisk.
  Men sådant fattar inte moderatyngel.

  SvaraRadera