29 januari 2010

Håll i plånboken, politiker – annars blir det som i Grekland

Jag vill inte att den finansminister som kommer efter mig skall behöva åka till New York, Washington eller London och inför 25-åriga, flinande börsmäklare försöka förklara hur den svenska välfärden är uppbyggd.
Göran Persson 1996
Greeks beg market's support

Greek Prime Minister George Papandreou said in an interview with The Wall Street Journal in Davos on Thursday that Greece had made itself vulnerable to market speculation by failing to reform its economy in the past. The markets "are not really sure that we are credible. All I say is: Give us a chance."
Wall Street Journals huvudnyhet i dag.

Händelserna i Grekland understryker vikten av ansvarsfulla statsfinanser. Förre finansministern Persson och nuvarande finansministern Borg är medvetna om vikten av att hålla i plånboken. Det är däremot inte den nya sortens socialdemokrater med Sahlin och Östros i spetsen. Persson skulle heller aldrig ha kunnat tänka sig att samarbeta med Vänsterpartiet, vars ideologi går ut på att strunta i ekonomiska principer. En rödgrön seger i september skulle riskera Sveriges ekonomiska hälsa.

SvD | DN | AB

1 kommentar:

  1. No shit? Tycker det är sorgligt att det inte betonas att om vi får vänster-regering så är vi i princip garanterade en rak linje mot statsbankrutt. Sedan måste borgerligheten komma tillbaka 2014 och reda ut statsfinanserna för TREDJE gången. Suck.

    Kan inte Reinfelt bara ställa sig upp och fråga Mona rakt ut om hon är kommunist, om hon tänker sabotera statsfinanserna, om hon tänker ge Ohly regeringspost, om hon har någon varaktig plan för sveriges energiförsörjning, om hon förstår hur marknadsekonomi fungerar och hur skattehöjningar kommer leda till högre arbetslöshet, om hon är medveten om att 90-tals fiaskot är till största del socialdemokrater av den gamla "olof-palme-skolan"s fel....

    Om vi nu nödvändigtvis skall ha en opposition, kan vi inte bara hämta in Ingvar Carlsson eller nån av de mer sansade idioterna, så vi visste att det fanns en ekonomi kvar efter 4 års sossande....?

    Shit, man kanske måste rösta i år igen, trots att demokrati är pöbelvälde ....

    SvaraRadera