28 april 2010

En ren valrörelse, tack!

Jag har tidigare på bloggen berömt justitieminister Beatrice Ask och finansmarknadsminister Mats Odell. Sedan dess har Ask gjort bort sig genom att föreslå att ej dömda sexköpare ska få ett skamstraff.

Nu har även Odell sjunkit lite i mina ögon genom att attackera Mona Sahlin i person snarare än i sak: "Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket." Jag hoppas att vi i fortsättningen får en ren valrörelse som handlar om sakfrågorna. Lite negative campaigning behövs – hur ska vi annars kunna påpeka att Sahlin är på väg att släppa in kommunister i regeringen – men den bör fokusera på politiken, inte på personerna.

Samtidigt kan man narturligtvis likt Johan Ingerö inte låta bli att undra varför Socialdemokraterna reagerade så starkt på uttalandet. Nu har intresset för Sahlinskandalen på 1990-talet ökat kraftigt. Jämför sidvisningarna på Wikipedia för i går tisdag jämfört med föregående vecka:AB 1 | AB 2 | AB 3 | AB 4 | SvD 1| SvD 2 | DN | GP

3 kommentarer:

  1. Kul att du också vill ha en ren debatt. Som retorikintresserad tycker jag att det är kul att följa valdebatten, men slag under bältet (oavsett avsändarsida) tycker jag är fel och i förlängningen ett hot mot demokratin. Gå gärna med i facebookgruppen Politiker, ge oss en juste valkampanj! som syftar till att främja en valdebatt som fokuserar på sakfrågor och inte personfrågor.

    SvaraRadera
  2. Här är en länk till gruppen: http://bit.ly/cWwI1V

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte att det var utmärkt retorik av Mats Odell, kul, smart och träffande. Vänstern med Mona Sahlin i spetsen har ingen politik, allt är bara Tobleronepolitik. Dvs slarviga och osammanhängande utspel, en skattehöjning här och en där, några nya förbud och kvoteringar, fjäsk för feminister, hbt och muslimer samt negerbollar.

    SvaraRadera