18 september 2013

Räkna ut ditt femte jobbskatteavdrag

I dag blev det femte jobbskatteavdragets utformning offentligt. Här kan du räkna ut exakt hur mycket din skatt sänks. Beräkningen bygger på 2013 års kommunalskattesatser.

Månadslön:

Kommun:


12 kommentarer:

 1. Om det inte vore för att bostadspriserna tack vare samma politik nästan fördubblats här i stockholm under samma tid hade det ju faktiskt blivit ca 2000 kr mer i månaden totalt för mig jämfört med innan alliansen tog över.

  Dock med skillnaden att folk i stockholm är dubbelt så belånade.

  SvaraRadera
 2. Dock, de höga bostadspriserna\belåningen anser jag inte vara alliansens fel, dock har alliansen inte gjort någonting åt det.

  Inte på grund av ideologi, utan på grund av inkompetens.

  Samma inkompetens som spenderar tio miljarder på att gräva en stor tunnel under Ekerö där ingen bor, eller lägga fem miljoner på att utreda hur man bäst skall bygga en 50 meter lång bro till Årsta Holmar.

  SvaraRadera
 3. Problemet med bostadsbristen är inte alliansens fel, utan de gamla hyresreglerna, som instiftades av sossarna. Tidigare var den som ville hyra ut i andra hand tvingad att betala en del av hyresgästens hyra själv. Att det gjorde omöjligt att få ekonomi i att bygga nya hyresrätter var uppenbart, vilket var den direkta orsaken till bostadsbristen. Numera får man dock ta ut självkostnadspris i alla fall. Alltid något.

  SvaraRadera
 4. Skatteavdraget blir inte högre efter 30000/månaden, vad beror det på?

  SvaraRadera
 5. Jobbskatteavdraget planas ut då. Det är konstruerat så att de som tjänar mindre än 30 000 kr i månaden ska få lägre marginalskatt.

  SvaraRadera
 6. Om jag inte fått lägre skatt under året, får jag tillbaka det vid deklaration?

  SvaraRadera
 7. Vad är det för fel att få lite extra pengar kvar i plånkan?
  Förslagsvis skulle man kunna börja amortera lite på lånet eller lite extra restaurangbessök

  SvaraRadera
 8. För mig känns det som att de kunnat skippa denna skattelättnad. Mina pengar hade de kunnat ge till sjukvården istället som går på knäna. Eller fixa det eftersatta underhållet på vatten och annan infrastruktur som fått mindre pengar senaste åren. Men det kanske bara är jag.

  SvaraRadera
 9. Summan jag får fram i räknaren längs upp på sidan skall den dras från skatten? Jag har under förra året betalt 32.8% skatt och i min kommun är det 33% skatt. Kan jag räkna med att få tillbaka nästan hela det uträknade beloppet för 12 månader?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beloppet är hur mycket din skatt sänks.

   Radera
  2. Ja då borde det bli som jag tänkt. Beroende på att jag har en ganska varierande lön så borde det bli årslön/12månader ger min månadslön och med hjälp av den summan kan jag räkna fram jobbskatteavdraget och sedan minska med 0.2% av min årslön. Eller är jobbskatteavdraget något som fastställs varje månad och sedan inte ändras?

   Radera